Print

Ψητός σολομός

1629Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά, μαρινάρισμα: 2 ώρες, ψήσιμο: 10 λεπτά.

Προετοιμασία: Στύβουμε το 1 λεμόνι και κόβουμε τα υπόλοιπα σε ροδέλες. Bάζουμε τον σολομό σε ένα μπολ και τον περιχύνουμε με το κρασί και τον χυμό του λεμονιού. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τον σολομό να μαριναριστεί για 2 ώρες στο ψυγείο.

 

Για τη σάλτσα: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι, ρίχνουμε τον μαϊντανό και το λεμόνι και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.


Ψήσιμο: Βγάζουμε τα φιλέτα του σολομού από τη μαρινάδα, τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας, τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στο γκριλ, γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές. Τα σερβίρουμε με τη ζεστή σάλτσα και τις φέτες του λεμονιού. Συνοδεύουμε με μικρές πατάτες βρασμένες στον ατμό.