Print

Ψάρι με άρωμα πορτοκάλι

Ειναι μια πολύ νόστιμη και έξυπνη (και ευκολότατη) πρόταση για ένα τραπέζι με ψαράκι με μια...γκουρμέ διάθεση...

Πως το κάνουμε:

Καθαρίζουμε καλά το ψάρι και το αλατοπιπερώνουμε (εσωτερικά κυρίως).

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες (όχι πολύ χοντρές όμως) και τις απλώνουμε σε ένα ταψί.

Κόβουμε τα κρεμμυδάκια όπως στη χωριάτικη και τα ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες σε όλο το ταψί.

Ψιλοκόβουμε απο επάνω το μαϊντανό σε όλο το ταψί.

Βάζουμε επάνω σε αυτά το αλατοπιπερωμένο ψαράκι μας, αφού πρώτα βάλουμε στο στόμα και την κοιλιά του από ένα κλωναράκι μαϊντανό.

Στίβουμε τα 2 1/2 πορτοκάλια και το υπόλοιπο μισό το κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές ροδέλες.

Περιχύνουμε το χυμό από τα πορτοκάλια επάνω στο ψαράκι και τις πατάτες.

Τοποθετούμε επάνω στο σώμα του ψαριού τις ροδέλες από το πορτοκάλι (απο κεφάλι μέχρι ουρά).

Περιχύνουμε όλο το σύνολο με 1 ποτηράκι του κρασιού αγνό ελαιολαδάκι της πατρίδας μας.

Το ψήνουμε σε φούρνο στους 180-200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά (εξαρτάται από το είδος του ψαριού).

Όταν τελειώσει το ψήσιμο στίβουμε τα λεμόνια, προσθέτουμε τη μουστάρδα (σε ένα μπλέντερ) και ανακατεύουμε εώς ότου έχουμε μία ομοιόμορφη σως.

Περιχύνουμε με τη σως και σερβίρουμε το φαγητό μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η επιτυχία της συνταγής εξαρτάται από το είδος του ψαριού και την εποχή που αυτό μας διατίθεται...(κάθε πράγμα στον καιρό του).

Πηγή: SintagesPareas