Πότε είναι φρέσκα - Συντήρηση

Η αυξημένη μικροβιακή χλωρίδα που συγκεντρώνεται στην σάρκα των ψαριών τα κάνει να αλλοιώνονται πολύ εύκολα .

Μόλις αλιευθούν τα ψάρια, τα τοποθετούν σε κιβώτια από φελιζόλ, τα οποία γεμίζουν με πάγο. Εκεί τα ψάρια φυλάσσονται περίπου σε θερμοκρασία 0-3 βαθμούς Κελσίου, όπως και στη συντήρηση του ψυγείου μας, εφόσον λειτουργεί σωστά. Σε αυτές τις συνθήκες τα ψάρια μπορεί να παραμείνουν σε άριστη κατάσταση για δύο - τρεις ημέρες .

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Τα ψάρια είναι μία εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών. Τα ψάρια περιέχουν λίπος! Απλώς, αντί να είναι πλούσια σε κεκορεσμένα λιπαρά, περιέχουν τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, δηλαδή πολυακόρεστα λίπη, που είναι ευεργετικά για την καρδιά. Λόγω της ευεργετικής αυτής δράσης των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και ορισμένων άλλων λιπαρών. Ψάρια ιδιαίτερα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ο σολομός, ο κολιός, οι σαρδέλες και οι ρέγκες.