Print

Φιλέτα μπακαλιάρου με σάλτσα μουστάρδας

1746Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά, χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά.

Για το μπακαλιάρο: Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια, τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε ως τη μέση με νερό. Σκεπάζουμε το τηγάνι και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το ψάρι με τρυπητή κουτάλα.

Για τη σάλτσα: Στο ζουμάκι που έμεινε προσθέτουμε το κρασί, τον Ανθό Βερρόης, τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρουν βράση. Διαλύουμε σε ένα φλιτζανάκι το κορν φλάουρ σε 3 κουταλιές νερό. Το προσθέτουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σε αυτή τη φάση, αν θέλουμε, προσθέτουμε και την κάππαρη. Μόλις πήξει ελαφρά η σάλτσα, την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε στα φιλέτα του ψαριού περιχύνοντας με τη σάλτσα και πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ταιριάζουν πολύ με βραστά άγρια χόρτα λαδολέμονο.

* Με μπαχαρικά, ξίδι, ζάχαρη, ελαιόλαδο και καθόλου συντηρητικά, ο Ανθός Βερρόης είναι μια πηχτή σάλτσα μουστάρδας με νοσταλγική γεύση.

Πηγή: Homefood.gr