Print

Φαγκρί με λεμόνι και αρωματικά

post-3-126029174316Στρώνετε σε ένα ταψάκι τις ροδέλες λεμονιού και ρίχνετε από πάνω τον μαϊντανό.

Χτυπάτε μαζί στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, θυμάρι, βασιλικό, εστραγκόν, αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού. Αναμιγνύετε με το ξύσμα λεμονιού.

Καθαρίζετε τα ψάρια (λέπια, εντόσθια και βράγχια) και τα χαράζετε από κάθε πλευρά λοξά. Τα αλοίφετε καλά με το μίγμα αρωματικών, βάζοντας και στις σχισμές και την κοιλιά τους. Τοποθετήτε τα ψάρια πάνω στις ροδέλες λεμονιού και ρίχνετε στο ταψί και το κρασί.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 – 45 λεπτά, ανάλογα πόσο μεγάλα είναι τα ψάρια.

Βάζετε τα ψάρια σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: Radicio